Plata decodarii folosind Paypal

Ce este si cum aflu IMEI ?

 

Ai ajuns la completarea cererii pentru codul de deblocare si ai vazut ca se solicita printre altele si IMEI-ul telefonului tau. Imediat iti pui intrebarea...cum aflu IMEI? Ce este acest IMEI?

Acest acronim pentru International Mobile Equipment Identity defineste codul unic de identificare a unui telefon mobil. Este un fel de CNP al telefonului, un numar de identificare unic la nivel international.

De obicei, acest cod se gaseste imprimat pe eticheta telefonului, sub baterie dar si pe cutia telefonului, asa cum poate fi observat in imaginile atasate. Poate fi printat sub forma unor grupuri de cifre separate cu puncte, spatii sau slash-uri. Tot ce conteaza in cerere este grupul intreg de 15 cifre, fara a lua in considerare si acesti separatori.

Vodafone VFD 700 Smart Ultra 7 - imei citit de pe eticheta cutiei telefonului

Cel mai sigur mod de a afla IMEI este prin tastarea *#06# pe telefon.

Se porneste telefonul fara sim in el sau cu sim-ul din reteaua in care este blocat. Se tasteaza *#06# iar telefonul va afisa cele 15 cifre, IMEI-ul cautat.

Unde se afla IMEI ? Cum aflu IMEI ?

Verificare IMEI

Vodafone VFD 600 - verificare imei pe eticheta telefonului

Dupa ce ai reusit sa-l gasesti, ai putea face o verificare a imei-ului.

IMEI-ul telefonului poate fi verificat consultand urmatoarele:

  • Factura de achizitie a terminalului
  • Cutia in care a fost livrat aparatul
  • Documente de insotire daca a revenit din service
  • Certificatul de garantie, daca este completat
  • Spatele telefonului sau suport sim (la unele modele) ori sub baterie, pe eticheta(la majoritatea)
  • *#06# fara sim in telefon

Daca a trecut prin service, un telefon ar putea avea placa de baza inlocuita (si/sau imei-ul) sau ar putea fi livrat in cutia (ambalajul) altui telefon. IMEI-ul poate fi obtinut de pe cutie sau de pe eticheta telefonului dar cel mai sigur este sa-l cititi din el, sa-l vedeti afisat dupa ce tastati *#06# (fara sim in telefon sau cu sim de la operatorul de la care a fost cumparat).

Cum aflu IMEI-ul telefonului? Cum aflu IMEI-ul unui telefon?