Plata decodarii folosind Paypal

Despre Icloud si Find My Iphone

De ce trebuie verificata existenta contului pentru decodare?

 

De ce trebuie sa stiu contul Icloud de pe Iphone ? Ce este Find My Iphone ? Ce este activation lock ?

Intrebari pe care nu si le-au pus multi dintre cei care au cumparat un iPhone in ultima vreme. Habar n-au ce este contul de Icloud sau Find My Iphone.

Itunes solicita pentru activarea Iphone un cont, Apple ID si parola Trebuie sa stii ca achizitionand un Iphone la mana a II-a exista riscul ca pe acesta sa fie activ contul de Icloud al vechiului posesor. Nu este absolut nici o probema daca vanzatorul este o persoana cunoscuta tie si acesta stie (si iti da) adresa de email (Apple ID) + parola pentru acel cont. Problema apare atunci cand ai cumparat deja Iphone-ul, acesta are activat Find My Iphone, vanzatorul a disparut iar tu te trezesti la un moment dat ca telefonul tau iti cere o adresa de email si o parola (dupa restore de exemplu). Ia-le de unde nu-s…

Este foarte importanta verificarea Icloud inainte sa cumperi telefonul, sa stii daca Iphone are sau nu activat serviciul FIND MY IPHONE. Ai putea achizitiona un Iphone dintr-o sursa sigura dar cu un cont activ pe el. Cand ii dai un restore poti avea surpriza ca nu poti trece de pasul activarii … sau iti apare din senin pe ecran un mesaj (‘Acest Iphone a fost pierdut’) de la proprietarul lui cu un numar de telefon (ca sa-l suni si sa-i returnezi Ipone-ul).

Mai mult, ai putea achita o decodare, telefonul se decodeaza – serviciul a fost prestat, banii s-au dus. Dupa decodare ar trebui sa-i dai un restore din DFU mode sau o sincronizare simpla pentru a vedea decodarea dar ti se va solicita o adresa de email si o parola (contul de Icloud). Asta se intampla atunci cand nu verifici inainte existenta contului Icloud pe telefonul pentru care ai platit decodarea : Iphone va fi decodat dar nu-l poti activa deci nu-l poti folosi.

Nu este nici o legatura intre decodare si Aple ID de pe Iphone. Decodarea ii va permite telefonului tau sa accepte sim din orice retea (se schimba starea SIMLOCK din LOCKED in UNLOCKED) dar, pentru a o putea vedea si pentru a te putea bucura de ea, Iphone trebuie activat. Ei bine ... aici intervine ACTIVATION LOCK (daca FIND MY IPHONE este ON). Daca ai cont pe el, nu poti trece de acest pas. Sa nu te astepti ca, achitand o decodare, sa scapi si de contul de pe telefon, cerut la activare. Verifica existenta contului inainte! Nu inlaturam conturi de Icloud de pe Iphone !

Ar mai trebui sa stii ca un telefon cu Icloud activat, cu FIND MY IPHONE activat, ii permite proprietarului (cel care a creat contul prezent pe Iphone) sa te localizeze pe harta, poate goli continutul telefonului de la distanta, ii poate pune cod la pornire etc. Nu recomand achizitia lor, ar fi bine sa te feresti de aceste telefoane, mai bine zis sa obtii full info pentru Iphone-ul pe care doresti sa-l cumperi.

Un caz interesant despre FIND MY IPHONE : Un client a cumparat un Iphone 5s care avea cont de Icloud pe el (vanzatorul nu i-a spus nimic, necunoscand provenienta telefonului). Clientul a pornit telefonul cu un sim de Romania in el ca sa-l verifice. In cateva minute a primit un apel pe acel telefon de la proprietarul lui (din Germania!), cerandu-i sa returneze telefonul. Proprietarul primise instant un SMS de pe sim-ul proaspat introdus in telefonul lui, anuntandu-l ca Iphone-ul i-a fost gasit.

Citeste mai multe despre FIND MY IPHONE aici : https://www.apple.com/uk/icloud/find-my-iphone/

Daca un Iphone are un pret de vanzare prea bun, trebuie sa-ti imaginezi de ce. Fie este codat intr-o retea din care nu poate fi decodat, fie se afla in blacklist, fie are contul de Icloud activat si vanzatorul nu-l cunoaste. Desigur, cel care il vinde ar putea fi un muritor de foame … sau unul care nu cunoaste valoarea unui Iphone …(ce zici? care sunt sansele?). Cel mai bine este sa ceri inainte imei-ul (sa fii sigur ca este al telefonului care face obiectul tranzactiei) si sa-l verifici. Daca deja ai telefonul cand citesti acest articol … asta e … sper sa ai unul ok.

Daca ai un Iphone pe care vrei sa-l decodezi peste o anumite perioada (sa spunem 6 luni) poti verifica azi existenta contului, daca nu este activat acum nu va fi nici peste 6 luni - din punctul asta de vedere este ok.

Rezultatele pentru verificari ies rapid, in cateva minute. Ai putea gasi unele dintre ele gratuit, pe anumite site-uri dar nu recomand sa te bazezi pe informatii gratuite. Nu-i de gluma cu blacklist sau Icloud (Find My Iphone).

Chiar daca o verificare full presupune o plata, aceasta este mica in comparatie cu pretul unui Iphone si in acest fel iti vei proteja investitia. Fii informat ! Asa vei evita sa devii unul dintre clientii care, nu o data, au spus “Daca n-am stiut sa-l verific inainte … acum il tin de bibelou …”.

Icloud, Activation Lock, Find My Iphone Icloud, Activation Lock, Find My Iphone