Plata decodarii folosind Paypal

De ce sa-ti decodezi telefonul ?

Este obligatoriu sa decodezi un telefon codat?

 

Ai gasit site-ul din greseala sau chiar ai un telefon care este blocat intr-o retea si vrei sa-l decodezi. Totusi, nu stii exact ce presupune decodarea si daca intr-adevar ai nevoie de asa ceva.

In general, operatorii de telefonie mobila vand telefoanele blocate, fiecare in reteaua lui. Chiar daca telefonul este cumparat 'la liber' (fara abonament), asta nu inseamna ca nu este blocat in retea. In momentul achizitiei poti intreba vanzatorul (el este obligat oricum sa te informeze) daca telefonul este blocat sau poti verifica tu.

Cum verifici daca telefonul este blocat in retea si trebuie decodat pentru a putea fi folosit cu orice sim?

Verificarea se face simplu: introduci o cartela sim din orice alta retea decat cea in care banuiesti ca este blocat telefonul. Daca poti apela de pe el, nu este blocat. Daca nu ai semnal sau iti spune ca ai un sim neacceptat sau iti cere direct codul de retea, atunci ai primit si raspunsul: ai nevoie de decodare pentru a putea folosi telefonul cu acel sim (sau orice alt sim).

Nu voi intra in amanuntele decodarii telefonului conectat la interfata ci voi incerca sa conturez decodarea Online, pe baza de IMEI. Sunt unele telefoane la care, pentru decodare, am nevoie doar de marca si IMEI. De exemplu, orice Huawei (aici intra si Vodafone 858 Smart care este Huawei U8160 sau Orange Stockholm care este Huawei U8180) se decodeaza utilizand doar IMEI si nu are importanta modelul, tara sau reteaua in care este blocat. Pentru alte modele, nu am nevoie de tara sau retea ci doar de IMEI si model (orice telefon LG sau orice Samsung). Pentru cateva modele de Vodafone am nevoie de PID (Provider ID de pe eticheta telefonului, sub baterie). Pentru Blackberry sunt necesare: IMEI si MEP sau PRD (PRD este pe eticheta telefonului). La Nokia : tara si retea (nu conteaza modelul) iar la iPhone : IMEI, tara si retea. La iPhone este obligatoriu sa mai cunoasteti daca telefonul se afla in blacklist sau nu (asigur si acest serviciu).

Pe baza informatiilor pe care le completati in cerere, telefonul intra in lucru si veti primi un cod care va trebui tastat in telefon. In functie de modelul telefonului, veti primi si asistenta gratuita despre cum si unde trebuie bagat acest cod. Exceptie de la introducerea codului in telefon face iPhone care are o procedura diferita de finalizare. Aici vezi cum finalizezi decodarea iPhone.

Procedura de introducere a codului in telefon nu dauneaza acestuia, softul sau hardul nefiind afectate in nici un fel. Functionarea telefonului nu se schimba, va lucra la fel ca si inainte de decodare. Singurul lucru care se va schimba va fi ca telefonul se va comporta exact ca orice alt telefon nou cumparat si neblocat in retea. Veti putea folosi in el orice sim din orice retea.

Este legal sa-ti decodezi telefonul?

Dupa ce l-ai cumparat, telefonul este in proprietatea ta. Din acel moment poti sa faci absolut orice doresti cu el. Poti sa-l folosesti blocat in reteaua in care l-ai cumparat, poti sa-l arunci intr-un acvariu sa testezi daca poate innota alaturi de pestisori sau poti sa introduci prin tastare (cand cere codul de retea) codul primit de la mine (care este unic pentru fiecare telefon), cod care il va elibera din reteaua in care este blocat. Poti incerca si tu coduri pe el...cine stie? Daca ai avut noroc la loterie poate vei avea noroc si la decodare. Nu recomand tastarea/folosirea codurilor deja listate pe diverse forum-uri.

In ceea ce priveste cetatenii americani (sau persoanele rezidente in SUA), acestia ar trebui sa-si cunoasca legea care le interzice decodarea telefonului fara acordul operatorului (este vorba doar despre telefoanele fabricate dupa 26.01.2013). Chiar daca legea ii priveste pe ei acolo, pe acest site nu se va decoda nici un telefon despre care clientul stie/ne spune ca este fabricat dupa aceasta data si provine din SUA. Daca va framanta alte intrebari referitoare la decodare in tara in care va aflati, consultati un avocat - nu acordam asistenta juridica.

Se pierde garantia daca il decodez folosind cod?

Veti primi raspunsuri diferite in functie de tabara in care intrebati. Operatorii de telefonie mobila, din dorinta de a tine clientii in retea, va vor spune ca, bineinteles, pierdeti garantia in cazul unei 'decodari neautorizate'.

Si eu sunt de acord ca o pierdeti in cazul in care incercati la un service sa il reprogramati sau incercati voi acasa cine stie ce metode 'dubioase' care ar modifica in orice fel softul sau partea fizica a telefonului.

Am vazut chiar metode de decodare introducand telefonul in cuptorul cu microunde (am ras mult). Veti gasi pe Youtube tot felul de filmulete si recomandari... In aceste cazuri, telefonul nu va mai fi in starea in care v-a fost livrat de nou.

Referitor la decodarea folosind codul de retea, producatorii intrebati au raspuns : 'GARANTIA NU SE PIERDE' folosind codul de retea. Nu operatorii au fabricat acele telefoane ci producatorii. Mai mult, aceasta este si metoda prin care operatorii de telefonie mobila decodeaza telefoanele livrate: va livreaza codul de deblocare ce trebuie tastat pe telefon.

Asigur doar decodarea telefonului nu si recodarea lui in reteaua originala (am primit intrebari de genul 'Pot sa-l codez la loc?')

Orice telefon decodat poate fi folosit in continuare in reteaua in care a fost initial blocat.

De ce sa-mi decodez telefonul - Online De ce sa-mi decodez telefonul - Skype