Plata decodarii folosind Paypal

De ce am nevoie de full info la iPhone?

De ce trebuie verificat tara, retea, blacklist sau Icloud pentru decodare?

 

Daca ai un iPhone si vrei sa-l decodezi, fa-ti timp si informeaza-te cel putin despre blacklist si Icloud.

Pentru decodarea iPhone este necesar ca pe langa IMEI sa cunoasteti full info : tara, retea, blacklist, iCloud. Acestea nu sunt informatii care se livreaza gratuit ci trebuiesc platite. La Iphone nu este suficient doar IMEI-ul pentru decodare.

Trebuie sa cunosc tara si/sau reteaua in care a fost codat iPhone ?

Telefoanele sau tabletele Apple (Iphone sau iPad) sunt vandute in contract sau la liber, codate intr-o retea sau nu neaparat. Inainte de a putea vorbi despre o decodare la Iphone trebuie stiut sigur in ce retea / tara este codat (functioneaza doar cu o cartela sim din acea retea/tara iar cu sim-uri din alte retele solicita decodarea pentru a putea fi utilizat).

Principalul motiv pentru care trebuie aflata reteaua (dar si tara) in care respectivul Iphone a fost vandut este ca in functie de aceasta retea este si pretul decodarii. Mai mult, exista suficient de multe retele din care Iphone nu se poate decoda. Ce inseamna asta ? Simplu, vei avea un telefon din reteaua x, tara y pe care nu-l poti folosi in reteaua ta preferata.

Ca o mentiune, pe acest site discutam doar despre decodarea neverlock, decodare pe baza imei-ului, fara dispozitive aditionale de gen Gevey si fara instalare de soft in telefon. Dupa decodarea Iphone se face un restore la softul original sau o sincronizare simpla in Itunes si Iphone-ul vede decodarea de la ‘mama’ lui. Mai mult, telefonul ramane decodat definitiv - se poate da oricand update la ultima versiune de soft, telefonul nu se mai blocheaza in reteaua initiala. Daca telefonul se reblocheaza datorita unor bug-uri care pot exista in versiunile noi de soft sau daca operatorul il reblocheaza pentru ca a intrat intre timp in blacklist...este alta poveste.

In momentul in care cumparatorul a achizitionat telefonul dintr-un magazin, de la un operator de telefonie mobila el stie exact in ce retea este blocat. Dar daca ai intrat in posesia lui cumparandu-l de la o persoana care nu stie prea multe detalii despre el (dintr-un amanet de exemplu) atunci ai nevoie de full info.

Un Iphone aflat in Blacklist in Anglia, va functiona normal in Romania?

Da. Telefoanele decodate (care intra ulterior in blacklist) functioneaza in Romania cu orice sim de Romania. Lucreaza normal si in alte tari, cu alte sim-uri.

Un iPhone care este pus in Blacklist in UK nu va avea semnal cu nici un sim in UK sau cu sim de UK in alta tara. De ceva vreme, regula se aplica si pentru tarile nordice: un telefon aflat in blacklist in UK nu are semnal in tarile nordice.

De ce trebuie sa verific daca iPhone se afla in blacklist ?

Desi multe persoane sunt de buna credinta si vand telefoane care nu au probleme (ne referim la blacklist), exista totusi suficient de multe IMEI-uri care se afla sau ajung pe lista neagra. Ar fi bine sa cunosti daca IMEI-ul telefonului pe care intentionezi sa-l cumperi (daca nu cumva ai si facut-o deja…) se afla sau nu in blacklist.

Doar telefoanele furate ajung in blacklist?

IMEI-urile pot ajunge in blacklist din mai multe motive, un exemplu : Iphone este declarat furat sau pierdut (cumparatorul suna la operator si-i spune ca i-a disparut telefonul). Un alt exemplu ar fi atunci cand IMEI-ul ajunge in blacklist deoarece este barat de catre operatorul de telefonie mobila (cumparatorul ‘uita’ sa-si mai achite abonamentul o perioada…) sau altul poate ajunge in blacklist pentru ca a fost recuperat pe asigurare (l-ai scapat pe jos, s-a spart, ei ti-au dat altul in schimb)... si exemplele ar putea continua.

Este foarte importanta verificarea blacklist pentru ca un iPhone barat intr-o tara, nu mai poate fi folosit in nici o retea din acea tara. Telefonul functioneaza normal (s-ar putea sa aibe chiar si acces la internet, poate chiar primi apeluri) dar nu se pot face apeluri cu el. Este adevarat ca, daca telefonul este decodat, el ar putea fi utilizat fara probleme in alta tara (cel putin deocamdata).

Un alt motiv pentru care ar trebui sa nu ai un iPhone care figureaza in blacklist este ca sa-l poti decoda. Citeste termeni si conditii pentru acest site. Mai mult, daca Iphone-ul tau este in blacklist pentru ca proprietarul l-a declarat furat, s-ar putea sa-ti bata Politia la usa (si sa ramai fara el - asta in cel mai fericit caz).

Exista si cazul in care ai cumparat un iPhone de la o persoana dubioasa sau la un pret suspect de mic si sa ai surpriza placuta ca dupa verificare telefonul sa apara curat si sa fie ok.

Am verificat blacklist in trecut si era curat!

Iphone sau Ipad pot intra oricand in blacklist Daca nu stiai, afli acum : un Iphone poate intra in blacklist oricand, de pe o zi pe alta sau chiar in aceeasi zi. Este importanta verificarea chiar inainte de a intra in procesul decodarii.
De ce ? Ai putea verifica un iPhone azi si sa afli ca nu figureaza in blacklist – memorezi informatia si te bucuri. Il bagi la decodat peste o luna si ai surpriza ca figureaza in blacklist si nu-l poti decoda desi stiai ca este curat (doar l-ai verificat cu o luna in urma!).
Ce se putea intampla intre timp? Iphone a fost barat pentru neplata – i-a expirat timpul in care operatorul astepta plata abonamentului sau, intre timp, cel care l-a cumparat de la ei, primul proprietar, a sunat la operator si le-a spus ca si-a pierdut telefonul.

Unii operatori (in special din SUA dar nu neaparat) pot rebloca un Iphone/Ipad chiar si dupa decodare (daca posesorul initial il declara furat/pierdut si cere reblocarea lui sau daca nu se achita facturile...etc.) si ai putea avea surpriza ca, dupa o resincronizare in Itunes telefonul sa nu se mai activeze decat cu sim din reteaua initiala.

Faptul ca l-ai cumparat tu din magazin si ai factura la el nu inseamna ca nu poate fi in blacklist. Sau faptul ca ai un Iphone sigilat nu inseamna ca nu poate fi in blacklist.

Daca ai un Iphone care se afla in blacklist azi, nu-l mai scoate nimeni de acolo. Va fi barat si peste 6 luni si peste un an etc. Nu putem scoate iPhone din blacklist si nu ne ocupam cu asta. De introducerea lor in blacklist se ocupa operatorii si/sau proprietarii aparatelor.

Daca esti in posesia unui Iphone furat si cunosti acest lucru nu te putem ajuta si nu trebuie sa insisti. Daca nu stii nimic despre el, sau banuiesti cate ceva, atunci ar trebui sa afli sigur care este starea lui. Poti completa o comanda pentru verificare blacklist dar recomand o verificare full info pentru a fi pus la adapost de eventuale surprize neplacute.

Tara, retea, blacklist iPhone - online Verifcare Iphone Blacklist

Verificare Blacklist Iphone